De ce este important SEO pentru un site

SEO este o prescurtare pentru “Search Engine Optimization” sau in traducere libera “ Optimizare pentru motoarele de cautare”. Intr-o scurta prezentare iti pot spune ca aceste tehnici sunt foarte importante pentru site-ul tau si pentru pozitiile pe care acesta le are in motoarele de cautare. De fiecare data cand folosesti Google sau Yahoo! raspunsul iti va fi afisat intr-o pagina cu zece link-uri, iar relevanta lor e calculata in functie de acest factor.

In zilele noastre foarte multe afaceri fie se muta cu totul in mediul virtual, fie isi deschid o portita catre aceasta lume, iar avantajele sunt numeroase. Unul dintre cele mai importante avantaje care trebuie mentionat este legat de trafic, astfel ca daca in viata de zi cu zi un magazin de imbracaminte – spre exemplu – este limitat la numarul de oameni care trece pe bulevard, pe internet lucruri se schimba cu totul, deoarece teoretic nu exista nicio limitare.

Cea mai buna modalitate de promovare este, fara indoiala, un website, insa ce faci atunci cand nu ai experienta deloc in acest domeniu? Sa te apuci sa-ti construiesti singur o pagina web si sa astepti ca traficul sa explodeze nu este chiar o decizie buna. Daca vrei sa inveti singur SEO si web design iti trebuie timp si probabil ca nu vei ajunge niciodata la nivelul expertilor, astfel ca singura solutie este sa ceri ajutor.

Momentan se pune din ce in ce mai mult accentul pe web design si SEO totodata, deoarece nu poti termina lucrarea de web design pentru ca mai apoi sa incepi o optimizare SEO – este ca si cum ai alerga dupa autobuz inainte ca acesta sa ajunga in statie. Un alt factor important pe care trebuie sa il iei in considerare, in afara de cautarea unui expert care iti poate oferi ambele servicii la pachet, este legat de importanta afacerii tale. Intr-adevar concurenta este dura in viata reala, insa pe internet este incomparabil mai greu sa ajungi primul in cautari, asadar trateaza cu seriozitate afacerea ta si apeleaza doar la experti.