Este Instagram cheia succesului pentru business-uri in 2020?

Cu peste un miliard de utilizatori activi lunar, Instagram se află pe locul trei după Facebook și YouTube. Deși Facebook are încă mai mulți utilizatori, nu este un secret faptul că Instagram are o acoperire care nu ar trebui ignorată de business-uri.

Conform celor mai recente date compilate de platforma de servicii Superviral, din Marea Britanie, Instagram ar putea fi o parte crucială a unei strategii de social media marketing. Serviciul deținut de Facebook se află acum pe locul doi ca fiind cea mai descărcată aplicație gratuită din Apple App Store și este a 10-a cea mai căutată pe Google.

Instagram a înregistrat o creștere majoră în 2019, care ar putea continua anul viitor.

Tagetarea generațiilor millenials si Z

Instagram atrage mult mai mulți adulți tineri, mult mai mult decât Facebook. Conform datelor de la SproutSocial, 64% dintre utilizatorii de Instagram au 18-29 ani – dar mai important, aproape doi din fiecare trei adulți din această grupă de vârstă folosesc acest canal de social media.

Serviciul este de asemenea de așteptat să reprezinte aproape un sfert din totalul veniturilor publicitare Facebook până la sfârșitul acestui an!

Utilizatorii serviciului au, de asemenea, o sumă rezonabilă de „venituri disponibile” menționate de datele Superviral: 31% dintre utilizatorii Instagram realizează mai mult de 35.000 de dolari pe an, în timp ce 32% dintre utilizatori fac între 50.000 și 74.000 de dolari, iar 32% fac între 30.000 și 49.000 de dolari pe an.

Business-uri pe Instagram

Ceea ce diferențiază Instagram de alte platforme de social media este faptul că 80% din conturi urmăresc cel puțin o firmă sau o marcă, iar 200 de milioane de „Instagrammers” vizitează zilnic profiluri business. Mai mult, 70% dintre utilizatori apelează la Instagram pentru a căuta un brand, în timp ce 60% dintre utilizatori învață despre produsele noi prin intermediul serviciului de socializare.

Doar aproximativ 11% dintre utilizatorii activi sunt în Statele Unite, dar estimările pentru 2020 sunt că vor fi în continuare aproximativ 112,5 milioane de utilizatori americani. În schimb, 70 de milioane de utilizatori sunt în Brazilia, 69 de milioane în India și 40 de milioane în Rusia.

Interesant este că bărbații reprezintă 51% din totalul utilizatorilor de pe Instagram.

Timpul de a posta

Cei care doresc să se facă remarcați pe Instagram trebuie să ia în considerare cu atenție când să posteze. Cercetările SproutSocial au descoperit că zilele săptămânii între 10 și 15:00 au fost cele mai ideale.

Superviral a oferit date și mai specifice și le-a defalcat după orare cheie. Postările de călătorie sunt cele mai bune vineri între orele 9:00 și 13:00, în timp ce posturile specifice divertismentului trebuie făcute marți și joi, de la 12:00 la 15:00. Poze cu mâncare la 12 noaptea vineri și vânzarea cu amănuntul marți, joi și vineri la prânz.

Non-profiturile au succes marți la 16:00 sau 10:00, în timp ce postările legate de comerțul online ar trebui să fie făcute joi la 21:00 sau 16:00, iar asistența medicală miercuri sau duminica la 9 dimineața. Postări legate de îngrijirea personală sunt primite cel mai bine joi sau vineri la 13:00, 14:00 sau 15:00. Subiectele legate de tehnologie ar trebui postate luni sau marți la 14:00, iar educația joi, la 16:00 sau 17:00.

Poza perfectă

SproutSocial a raportat că 100 de milioane de fotografii sunt postate zilnic! Dacă o imagine spune o mie de cuvinte, înseamnă că există literalmente o enciclopedie de povești postate zilnic. Brandurile trebuie să fie atente ce fotografii postează.

Superviral a sugerat ca imaginile cu o singură culoare dominantă prezinta 17% mai mult interes față de imaginile cu multiple culori dominante, în timp ce imaginile cu textură au o interacțiune mai mare cu 79% față de cele cu textură scăzută.

#Dragostea e peste tot

În cele din urmă, când vine vorba de hashtag-uri, #love rămâne cel mai popular pe Instagram. Cu toate acestea, experții în marketing sunt de acord dacă conținutul dvs. nu este de fapt despre dragoste, nu folosiți hashtag-ul.

Există și alte opțiuni- iar Instagram permite până la 30 de hashtag-uri per postare. Dacă sunteți în căutarea unor sugestii, Oberlo a publicat o listă cu cele mai bune 100 de hashtag-uri Instagram pentru like-uri în 2019.

În top 10 se numără: #Instagood, #photooftheday, #fashion, #beautiful, #happy, #cute, #tbt, #like4like, #followme.

Concluzia? Nu trebuie sa lipsesti de pe Instagram anul acesta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *