Cum sa detectati rezolutia telefonului intr-o aplicatie Android

Detectarea rezolutiei telefonului se face foarte simplu, prin cateva linii de cod. Folosim doar doua obiecte, WindowManager si Display, cu ajutorul carora salvam in doua variabile de tip int latimea si inaltimea ecranului.
Continuă să citești Cum sa detectati rezolutia telefonului intr-o aplicatie Android

Cum se evita oprirea fortata a unei aplicatii

Titlul pe care as fi vrut sa il pun de fapt este „Cum se evita oprirea fortata a unei aplicatii din cauza operatiilor lungi si costisitoare”. Nu l-am pus deoarece este prea lung, dar ar prezenta esenta acestui articol.

Daca doriti de exemplu sa transmiteti date printr-un socket, sa ascultati constant acest socket sau sa fortati telefonul pana la limita prin aplicatia dumneavoastra, cel mai probabil s-ar bloca si s-ar opri (aplicatia, nu telefonul).
Continuă să citești Cum se evita oprirea fortata a unei aplicatii

Cum sa porniti o activitate noua in Android

Pe masura ce dezvoltati o aplicatie Android, inevitabil va veti lovi de nevoia de a porni o noua activitate.

In primul rand va trebuia sa creeati o noua clasa cu extensia Activity. Aceasta va servi drept activitatea pe care o veti porni din prima activitate. Apoi va trebui sa creeati un nou fisier .xml pentru a-i oferi activitatii dumneavoastra un UI.
Continuă să citești Cum sa porniti o activitate noua in Android

Cum sa construiesti un Slider si un Timer in Java

In cazul in care doriti sa creeati un MP3 Player in Java va puteti folosi de obiectul JSlider. De asemenea, daca doriti sa faceti un joc in Java, probabil ca veti avea nevoie de un main loop. In aceasta situatie, obiectul Timer se poate dovedi o alegere excelenta.

In acest articol va voi prezenta un mic program care utilizeaza aceste doua obiecte. Se va afisa un JSlider iar cu ajutorul unui Timer vom misca slider-ul timp de 10 secunde.
Continuă să citești Cum sa construiesti un Slider si un Timer in Java