Reguli pentru redactarea unui advertorial

Pentru ca in ultimul timp au aparut foarte multe directoare de articole/advertoriale gratuite si la noi in tara ne-am gandit sa scriem cateva reguli care vor asigura publicarea articolului vostru in ele.

In primul rand titlul articolului trebuie sa fie relevant! Am vazut multe texte scrise foarte bine dar care aveau un titlu prost ales care nu descria absolut deloc informatiile din continut. Pe langa relevanta trebuie sa fie corect scris din punct de vedere gramatical. Daca titlul este gresit veti pierde din start cititori si, cel mai probabil, aprobarea articolului in director.

Articolul trebuie sa contina cel putin 300 de cuvinte. Chiar daca articolul poate fi aprobat si cu 200 de cuvinte, cu cat scrii mai mult cu atat pagina va avea o relevanta mai mare cu site-ul tau si implicit backlink-ul va avea o putere mai mare. Continutul trebuie sa fie corect scris si pe cat posibil documentat! Nu cred ca mai este necesar sa spun ca articolul trebuie sa fie original, fara continut copiat sau tradus prin Google Translate.

Am sa va dau un exemplu chiar pe acest articol. Sa spunem ca pe noi ne intereseaza un backlink pe cuvintele „Proiecte Web Design„. Va trebui sa aducem densitatea cuvintelor cheie din articol la cel putin 3% pentru combinatia aceasta de cuvinte. Putem mari densitatea cuvintelor cheie prin repetativitate. Spre exemplu: in categoria de proiecte web design pot fi incluse toate site-urile realizate de o agentie de web design; un client poate incepe o colaborare cu o agentie doar pe baza listei de proiecte web design realizate etc.

Daca directorul de advertoriale permite adaugarea unui numar mai mare de backlink-uri va recomand sa faceti trimiteri catre site-uri cu autoritate ca wikipedia, google /maps, facebook etc. nu tot catre site-ul vostru.

Cele mai populare directoare cu aprobare rapida (de la cateva ore pana la 1-2 zile) sunt urmatoarele:

Adresa Pagerank Autoritate Domeniu
www.wonder.ro 4 40
www.coment.ro 2 34
www.articole.org 2 34
www.posteaza.info 2 22
www.indiscutabil.com 1 32
www.articoleseo.com 2 34
www.publicaarticol.com 1 23
www.articole-online.ro 2 29
www.articoleonline.info 0 23

Spor la scris :)