Nofollow sau Dofollow pentru link-urile catre retelele de socializare

Cum trebuie sa procedezi atunci cand vrei sa adaugi o legatura de la site-ul tau de prezentare catre retelele de socializare pe care folosesti?

Adauga un link direct dofollow catre profilele din retelele de socializare!

Daca adaugi legaturi nofollow nu iti vei mari PageRank-ul, vei opri insa transmiterea de link juice si astfel vei diminua sansele ca acele pagini sa apara in rezultatele Google la cautarea dupa numele brandului.

SEO, SEM in promovarea unui site

Datorita faptului ca online-ul s-a dezvoltat atat de tare, incat din ce in ce mai multi antreprenori cauta sa-si extinda afacerile si pe internet, specialistii in SEO (Search Engine Optimization), respectiv SEM (Search Engine Marketing) au inceput sa aiba foarte multi clienti carora sa le promoveze afacerile. Evident, acesta este un lucru bun, daca stam sa ne gandim ca piata online a evoluat la standarde foarte mari.

Search Engine Optimization (optimizare pentru motoarele de cautare)
Toti stim ca Google detine monopolul in domeniul online, mai ales daca vorbim despre motoarele de cautare, deci fiecare detinator de site-uri incearca sa si-l optimizeze strict pentru acesta. Exista foarte multe metode de optimizare si de promovare, astfel incat algoritmii dupa care motorul de cautare functioneaza sa nu perceapa content-ul site-ului sau activitatea pe care o desfasoara ca fiind SPAM, ulterior sa-l excluda din cautari.

Cand ne gandim la SEO, ne gandim strict la modalitatile de a ajuta site-ul sa fie cat mai bine si mai repede indexat in motorul de cautare, respectiv sa aiba pozitii cat mai bune (evident, pe diferite cuvinte cheie).

Cuvintele cheie si cum sunt acestea folosite in content au o mare importanta pentru promovarea unui website, cautarile fiind indexate pentru acestea.

Exemplu: cuvant cheie – ‘masini de vanzare’ – atunci cand o persoana cauta pe Google masini de vanzare, in functie de autoritatea website-ului, vor fi afisate cautari catre site-ul respectiv.

Search Engine Marketing (marketing pe motoare de cautare)
Acesta metoda de promovare este o subcategorie a marketingului online si se ocupa mai exact cu modificarea pozitiei unui site in cautarile motoarelor de cautare (ex: Google, Yahoo, Bing s.a.m.d.). Prin SEM ne putem da seama de importanta linkurilor, de publicitatea PPC (pay-per-click) si de publicitatea prin imagini (bannere).

Link Building-ul este un factor foarte important in promovarea unui site pentru ca, datorita acestuia, site-ul poate avansa mult mai repede si isi poate creste pozitia in motoarele de cautare mult mai usor. Depinde foarte mult, totusi, de cum este practicata aceasta tehnica. In momentul in care se practica gresit vor aparea, clar, si consecintele, iar aici ne putem referi la excluderea din cautari (ban).

Persoanele care apeleaza la specialistii in marketingul online, de cele mai multe ori nu sunt constienti de munca pe care acestia trebuia sa o depuna si cred ca totul se face foarte repede si foarte usor. Ei bine, este nevoie de timp pentru a promova un site!

Reguli pentru redactarea unui advertorial

Pentru ca in ultimul timp au aparut foarte multe directoare de articole/advertoriale gratuite si la noi in tara ne-am gandit sa scriem cateva reguli care vor asigura publicarea articolului vostru in ele.

In primul rand titlul articolului trebuie sa fie relevant! Am vazut multe texte scrise foarte bine dar care aveau un titlu prost ales care nu descria absolut deloc informatiile din continut. Pe langa relevanta trebuie sa fie corect scris din punct de vedere gramatical. Daca titlul este gresit veti pierde din start cititori si, cel mai probabil, aprobarea articolului in director.

Articolul trebuie sa contina cel putin 300 de cuvinte. Chiar daca articolul poate fi aprobat si cu 200 de cuvinte, cu cat scrii mai mult cu atat pagina va avea o relevanta mai mare cu site-ul tau si implicit backlink-ul va avea o putere mai mare. Continutul trebuie sa fie corect scris si pe cat posibil documentat! Nu cred ca mai este necesar sa spun ca articolul trebuie sa fie original, fara continut copiat sau tradus prin Google Translate.

Am sa va dau un exemplu chiar pe acest articol. Sa spunem ca pe noi ne intereseaza un backlink pe cuvintele „Proiecte Web Design„. Va trebui sa aducem densitatea cuvintelor cheie din articol la cel putin 3% pentru combinatia aceasta de cuvinte. Putem mari densitatea cuvintelor cheie prin repetativitate. Spre exemplu: in categoria de proiecte web design pot fi incluse toate site-urile realizate de o agentie de web design; un client poate incepe o colaborare cu o agentie doar pe baza listei de proiecte web design realizate etc.

Daca directorul de advertoriale permite adaugarea unui numar mai mare de backlink-uri va recomand sa faceti trimiteri catre site-uri cu autoritate ca wikipedia, google /maps, facebook etc. nu tot catre site-ul vostru.

Cele mai populare directoare cu aprobare rapida (de la cateva ore pana la 1-2 zile) sunt urmatoarele:

Adresa Pagerank Autoritate Domeniu
www.wonder.ro 4 40
www.coment.ro 2 34
www.articole.org 2 34
www.posteaza.info 2 22
www.indiscutabil.com 1 32
www.articoleseo.com 2 34
www.publicaarticol.com 1 23
www.articole-online.ro 2 29
www.articoleonline.info 0 23

Spor la scris :)

De ce este important SEO pentru un site

SEO este o prescurtare pentru “Search Engine Optimization” sau in traducere libera “ Optimizare pentru motoarele de cautare”. Intr-o scurta prezentare iti pot spune ca aceste tehnici sunt foarte importante pentru site-ul tau si pentru pozitiile pe care acesta le are in motoarele de cautare. De fiecare data cand folosesti Google sau Yahoo! raspunsul iti va fi afisat intr-o pagina cu zece link-uri, iar relevanta lor e calculata in functie de acest factor.

In zilele noastre foarte multe afaceri fie se muta cu totul in mediul virtual, fie isi deschid o portita catre aceasta lume, iar avantajele sunt numeroase. Unul dintre cele mai importante avantaje care trebuie mentionat este legat de trafic, astfel ca daca in viata de zi cu zi un magazin de imbracaminte – spre exemplu – este limitat la numarul de oameni care trece pe bulevard, pe internet lucruri se schimba cu totul, deoarece teoretic nu exista nicio limitare.

Cea mai buna modalitate de promovare este, fara indoiala, un website, insa ce faci atunci cand nu ai experienta deloc in acest domeniu? Sa te apuci sa-ti construiesti singur o pagina web si sa astepti ca traficul sa explodeze nu este chiar o decizie buna. Daca vrei sa inveti singur SEO si web design iti trebuie timp si probabil ca nu vei ajunge niciodata la nivelul expertilor, astfel ca singura solutie este sa ceri ajutor.

Momentan se pune din ce in ce mai mult accentul pe web design si SEO totodata, deoarece nu poti termina lucrarea de web design pentru ca mai apoi sa incepi o optimizare SEO – este ca si cum ai alerga dupa autobuz inainte ca acesta sa ajunga in statie. Un alt factor important pe care trebuie sa il iei in considerare, in afara de cautarea unui expert care iti poate oferi ambele servicii la pachet, este legat de importanta afacerii tale. Intr-adevar concurenta este dura in viata reala, insa pe internet este incomparabil mai greu sa ajungi primul in cautari, asadar trateaza cu seriozitate afacerea ta si apeleaza doar la experti.