Reclama pe LinkedIn

In urma cu ceva timp LinkedIn a introdus doua noi sisteme de promovare pe site: CPC si CPM.

LinkedIn pune la dispozitie o baza de date foarte mare ce contine informatii utile pentru targetarea unor segmente specifice de audienta, in functie de pozitia in cadrul companiei, afilierea profesionala,  industria in care activeaza, varsta, educatie etc.

Costurile aproximative sunt de 2 Euro/click pentru o reclama CPC si 3 Euro/mia de afisari pentru CPM.

Avand in vedere faptul ca LinkedIn are un total de 281.606 utilizatori din Romania dintre care 72.893 au pozitii de top management, costurile atat de mari sunt explicabile.

Reclama pe LinkedIn este perfecta pentru produse de lux, vacante, electronice scumpe, MBA-uri etc.

 

Facebook va face videoclipuri pentru utilizatorii decedati

Facebook va schimba politica pentru profilele utilizatorilor decedati. Incepand de vineri, Facebook va lasa active si publice profilele celor decedati, pana acum profilele erau vizibile doar prietenilor persoanei in cauza.

Tot vineri au fost introduse si videoclipurile de tipul „Look Back” care vor contine fotografii, momente importante si postari din viata decedatului. Aceste videoclipuri pot fi generate automat de catre persoanele interesate.

Acest tip de videoclip a fost introdus la a 10-a aniversare a retelei de socializare si s-a dovedit un adevarat succes, fiind folosit de peste 100 de milioane de utilizatori.

Expozitie cu parolele folosite pe LinkedIn

Daca ti-ai uitat parola folosita pe LinkedIn ai doua metode disponibile pentru recuperarea sa: poti reseta contul sau ii poti cere artistului Aram Bartholl sa o gaseasca pentru tine, exista o buna sansa ca el sa o aiba in arhiva.

LinkedIn-Image

La inceputul anului trecut, Aram Bartholl a expus la Londra opt volume care contin parolele a peste 4 milioane de utilizatori LinekdIn organizate alfabetic. Cea mai recenta expozitie a fost la o universitate din Germania. Aceste parole au fost furate din reteaua de socializare in urma unui atact cibernetic si facute publice de catre un hacker in anul 2012.

Aceste opt volume contin 4,7 milioane de parole folosite pe LinkedIn, tiparite in ordine alfabetica” spune Aram Bartholl.

Vizitatorii sunt invitati sa isi caute propria parola

Ce reprezinta SMO?

Social Media Optimization este o tehnica de promovare care se realizeaza prin intermediul retelelor de socializare. Acest sistem de promovare a devenit foarte popular in ultima perioada din cauza numarului de utilizatori ai retelelor de social media, numar care este in continua crestere.

Pe scurt, SMO presupune realizarea unei pagini in cadrul unei retele de socializare care sa promoveze produsele sau serviciile unei firme. Prin aceasta promovare se urmareste atragerea vizitatorilor catre site-ul principal sau chiar generarea directa de vanzari.

Cele mai populare retele sociale din Romania sunt Facebook, Twitter, LinkedIn si Google+. In functie de domeniul de activitate si modul de comunicare preferat, firma voastra poate fi prezenta pe oricare dintre aceste retele.

Majoritatea retelelor ofera o serie de instrumente care pot fi adaugate in site-ul principal, acest lucru permitand promovarea continutului mult mai rapida de catre toti vizitatorii. Informatiile distribuite prin astfel de retele au un impact puternic si asupra optimizarii pentru motoarele de cautare: continutul astfel distribuit va genera backlink-uri naturale.

Un plus foarte important il reprezinta imbunatatirea calitatii produselor sau serviciilor firmei in urma analizei feedback-ului obtinut de la utilizatorii retelelor de socializare.