Integrare ERP pentru clientul nostru Fox Tools & More

In ultimele luni am fost bucurosi sa construim o noua aplicatie online pentru unul dintre clientii nostri mai vechi, Fox Tools & More.

I-am ajutat sa isi integreze sistemul ERP (ASiS) pe baza caruia functioneaza compania lor intr-un magazin online / CRM pentru a facilita interactiunea cu clientii B2B.

  • sincronizare one-way in timp real intre clienti / produse / vanzari si ERP
  • verificare stoc in timp real in patru gestiuni din orase diferite
  • plasare comanda din aplicatie direct in ERP
  • statistici comenzi si istoric disponibil pentru clienti cu informatii direct din ERP
  • statistici vanzari / activitate clienti pentru administratori
  • autentificare clienti prin SMS pentru o securitate sporita

Webmasterii si CMS-urile

Web design-ul s-a dezvoltat, pe o perioada indelungata, din ce in ce mai mult, pana a ajuns in stadiul in care majoritatea persoanelor care doresc sa-si creeze website vor sa aiba parte de o interfata a acestuia cat mai moderna, cat mai accesibila si in acelasi timp cat mai iesita din comun, astfel incat sa atraga cititori/vizitatori cat mai multi.

Majoritatea webmasterilor stiu faptul ca, in urma cu multi ani, un site continea doar text si formatari de baza, HTML-ul fiind in momentul acela foarte limitat si destinat exclusiv programarii. Cu timpul au aparut mai multe tehnici sau modalitati de a crea un site mai bogat, informatia fiind nu numai in forma scrisa. Mai exact, este vorba despre culorile, imaginile si efectele folosite. Acest stil de creare a unui website a durat o perioada, pana cand s-a ajuns la alte idei, la un design mult mai curat, mai aerisit, mai atragator.

Web design-ul a inceput sa se dezvolte din ce in ce mai mult, lucru care se datoreaza persoanelor ce vor sa-si extinda afacerile si online sau pur si simplu vor sa creeze un website pe diferite nise. Putem spune ca o persoana din cinci apeleaza, intotdeauna, la un web designer, fie pentru sfaturi in privinta site-ului pe care doreste sa si-l deschida, fie pentru a ii cere sa ii faca unul.

Vorbind putin si despre CMS-urile (Content System Management) care sunt puse la dispozitia publicului gratuit sau nu, putem spune ca majoritatea designerilor se axeaza pe anumite platforme la crearea unui website, acum desigur, depinde si genul de site pe care trebuia sa-l construiasca.

Pentru bloguri probabil cu totii stim ca este folosit WordPress, pentru magazine online exista mai multe posibilitati, precum OpenCart sau PrestaShop, pentru forumuri exista foarte multe CMS-uri la indemana, cum ar fi phPBB, vBulletin, IPB, SMF si asa mai departe.

Cele mai folosite platforme de eCommerce

Site-urile de tip eCommerce au inceput sa se bazeze, din ce in ce mai mult, pe CMS-urile disponibile si gratuite care sunt pe piata in momentul de fata. Aici putem vorbi de la platforme create special pentru magazinele online pana la CMS-uri pentru site-uri de tip blog, stiri, prezentare servicii si asa mai departe.

platforma ecommerce

Vorbind despre WordPress, o platforma folosita de aproximativ toti bloggerii (daca nu chiar toti), putem spune ca s-au dezvoltat foarte multe teme (inferfete) speciale pentru magazinele de tip eCommerce (magazine online) astfel incat sa le vina mult mai usor celor care doresc sa isi deschida un asemenea website si investitia sa fie cat mai mica. Practic, cu o astfel de tema, trebuie doar facute niste setari si adaugate produsele. Nimic mai mult. Mie unul mi se pare super acest lucru, mai ales ca platformele create special pentru comertul online sunt mult mai dificil de administrat si necesita cunostintele unui specialist. Alti bani de dat, alta bataie de cap.

Mai jos o sa va spun si cateva detalii referitoare la PrestaShop.

Acesta este unul din cele mai avantajoase si usor de folosit platforme de e-Commerce. Inca din 2007, dezvoltatorii acestui CMS au inclus foarte multe functii astfel incat persoanelor dornice sa-l foloseasca sa le vina mult mai usor si sa aiba cat mai multe facilitati atunci se folosesc de CMS-ul acesta. Mai pe scurt, sa le vina mult mai usor sa lucreze cu el si sa duca vanzarile din online la standarde mult mai ridicate.

Pe langa platformele cele mai des folosite, mai sunt anumiti antreprenori care apeleaza la persoane specializate in programare sau dezvoltare a unor CMS-uri, astfel incat site-ul lor sa fie cat mai unic, atat ca design, cat si ca structura. Evident, acest lucru necesita investitii mult mai mari si persoane care sunt experimentate in domeniu.

Ideea este ca majoritatea persoanelor cauta ceva care sa nu necesite foarte multe cheltuieli, insa, sa fie si bun in acelasi timp. Intr-adevar, se gasesc astfel de CMS-uri, insa, exista si antreprenori care, odata ce se extind online, sunt dispusi sa plateasca oricat este nevoie, mai ales ca se recupereaza investitia in timp si se castiga si profit.

Pe internet, in ziua de astazi, exista foarte multe posibilitati in crearea unuia sau mai multor site-uri web, fie acestea magazine online, blog-uri, website-uri pentru prezentare de servicii si asa mai departe. In ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe optiuni pentru crearea unor site-uri. Simplele pagini scrise in HTML si CSS deja si-au pierdut din gratii. Ce intereseaza pe majoritatea este, de cele mai multe ori, structura site-ului.

Custom Facebook Like Counter

Dupa cum spune si titlul, vom invata astazi cum putem face un counter personalizat pentru numarul de like-uri ale unei pagini web.

custom facebook counter

Pentru aceasta ne vom folosi de GraphSearch oferit de Facebook. URL-ul care ne va returna informatiile este de forma aceasta:

Sa lucram chiar pe pagina noastra de Facebook, mozkuNET. URL-ul nostru este:
Continuă să citești Custom Facebook Like Counter

Trimite mesaje HTML folosind PHP

O problema aparent simpla dar care mereu genereaza probleme: cum sa trimiti un e-mail care contine cod HTML.

Va voi prezenta cea mai simpla solutie posibila pentru mail-urile HTML.

Pentru a trimite un e-mail folosind PHP avem nevoie de 4 lucruri: expeditor, destinatar, continut si header-ul mesajului.

Sa vedem cum arata continutul pentru un mesaj HTML:

Continuă să citești Trimite mesaje HTML folosind PHP

Modifica parametrii din URL folosind JavaScript si jQuery

Va voi arata cum puteti modifica parametrii din URL (Url Parameters) folosind JavaScript si jQuery.

Sa consideram urmatorul link:

Ok, sa spunem ca vrem sa modificam valoarea variabilei din URL var2, sa ii dam valoarea 9 spre exemplu. Vom folosi urmatoarea linie de cod JavaScript:
Continuă să citești Modifica parametrii din URL folosind JavaScript si jQuery

Genereaza o parola random

Ati vazut pe orice site care are conturi pentru utilizatori functia de Recuperare parola. Astazi ne vom ocupa de generarea unei parole random pentru a putea fi folosita la recuperarea contului.

In primul rand vom scrie o functie simpla care va contine un string format din toate literele din alfabet si toate cifrele, parola noastra va fi compusa doar din litere si cifre afisate random.

Continuă să citești Genereaza o parola random

Preia variabilele din URL folosind Javascript

Sa preluam variabilele dintr-un link este foarte usor folosind PHP, dar oare cum putem face acest lucru folosind Javascript?

Sa luam urmatorul link ca exemplu:

Folosind $_GET in PHP le putem citi astfel:

In Javascript ne vom folosi de mai multe functii de manipulare a string-urilor. In primul rand vom prelua URL-ul actual folosind window.location.href dupa care vom imparti URL-ul intr-un vector care va contine variabilele.
Continuă să citești Preia variabilele din URL folosind Javascript

Exporta informatiile din baza de date in Excel folosind PHP

Va voi prezenta doua moduri simple in care puteti exporta tot felul de informatii in Excel folosind PHP.

Prima solutie de export este listarea datelor consecutiv, mai exact: fiecare informatie va fi separata de cealalta prin n. De fiecare data cand va aparea n se va genera o noua coloana in Excel. Pentru a trece pe randul urmator vom folosi n.
Continuă să citești Exporta informatiile din baza de date in Excel folosind PHP