Ce este un VPS?

Cand vorbim despre gazduirea unui website, evident, ne gandim la calitatea serviciului, la spatiul pe care firma respectiva ni-l ofera si la multe alte detalii care practic ne ajuta sa facem alegerea perfecta in alegerea unui hosting web. Intotdeauna, orice persoana care are nevoie sa isi hosteze un website, trebuia sa se gandeasca in primul rand pe ce se axeaza acesta, resursele de care are nevoie si traficul care, ipotetic vorbind, o sa existe pe viitor. Cu toate ca nu este necesar sa ne gandim la trafic inca de la inceput, este un lucru bun, fiindca pe viitor ne poate salva de la a ne muta contul de gazduire pe un VPS sau un server dedicat.

vps

Ce este un Virtual Private Server?
Asa numitul Virtual Private Server ofera persoanelor un avantaj mai mare fata de gazduirea shared deoarece se refera partajarea exacta a resurselor unui server. Aceasta consta in:

1. Alocarea procesorului – un server dedicat (pentru cei care nu stiu, mai exact un calculator) isi poate imparti resursele dupa placul detinatorului in mai multe parti. Fiecare parte se poate numi VPS. Evident, impartirea se face in functie de resursele dedicatului astfel incat sa functioneze la capacitati maxime fiecare mini-calculator (VPS).

2. Memorie RAM – orice VPS de calitate trebuie sa aiba la baza o memorie destul de ridicata deoarece toate CMS-urile (platformele) se folosesc de aceasta. Cu cat exista mai multe platforme instalate pe un server, cu atat memoria (RAM) se epuizeaza. Pentru ca aceasta memorie sa isi faca mai bine treaba in cazul unei supraincarcari (overload) se poate folosi un Xen VPS care ofera si memore swap.

Continuă să citești Ce este un VPS?